5 werktrends voor 2019
Job

5 werktrends voor 2019

Een nieuw jaar brengen veel nieuwe trends met zich mee. Om door het bos de bomen te zien hebben we hier de 5 belangrijkste voor jou op een rijtje gezet.

Digitale werkplek

Ooi al gehoord van een intranet? Vroeger diende dit platform enkel om informatie door te sturen van werkgever naar werknemer. Maar tegenwoordig is het intranet een sociaal platform geworden. Een plek waar medewerkers hun dag starten en iedereen gebruikt, zowel werkgever als werknemer. Op het intranet lees je het laatste nieuws, vind je belangrijke informatie over je werk en krijg je toegang tot alle nodige applicaties.

It’s all about the soft skills

Digitale vaardigheden blijven belangrijk, maar er wordt steeds meer een groter beroep gedaan op de soft skills van de mensen. Hieronder verstaan we onder andere persoonlijk contact, time management, leiderschap en schriftelijke vaardigheden.

Burn-outs voorkomen

Het stressgehalte op de werkvloer blijft stijgen. Bijna twee derde van de medewerkers ervaart regelmatig stress of frustraties op het werk. Vooral onze twintigers en dertigers lijden hier het meest onder. Daarom wordt er in 2019 meer aandacht aan geschonken door bijvoorbeeld thuis werken.

We gaan meer freelancen

Flexibiliteit wordt belangrijk voor de werkgever. Hierdoor zoeken zij steeds meer naar freelancers. Je krijgt dan geen functie meer, maar een project waar je aan kan meewerken voor een bepaalde tijd. Het voordeel is dat je je uren zelf kan kiezen, maar daar hangt wel het nadeel aan vast dat je nooit zeker bent van je job en de concurrentie groot is.

Er ontstaan nieuwe jobs

Dankzij de technologie komen er steeds meer nieuwe jobs bij. Volgens Amerikaans futuroloog Thomas Frey zijn 60 % van de jobs die er de komende jaren bijkomen vandaag nog niet uitgevonden. Enkele voorbeelden van zo’n nieuwe jobs zijn:

  • Privacyconsulent die je probeert te beschermen op sociale media tegen hackers van je identiteit.
  • Productiviteitsconsulent die de werknemers binnen een bedrijf adviseert over hun gezondheid om zo de productiviteit van het bedrijf te beteren.
  • 3D-printbediende die het nieuwe 3D printen in goede banen leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *