anticonceptie 4 getuigenissen
Gezondheid

Anticonceptie: 4 getuigenissen

Sorry heren, maar deze is er eentje voor de ladies ;-). Vraag jij je soms af welk anticonceptiemiddel nu eigenlijk het beste is? Geraak je niet wijs uit al die dokterspraatjes en overload aan informatie op het internet? Vier ervaringsdeskundigen getuigen anoniem over de voor- en nadelen van hun anticonceptie.

Hormonaal implantaat

“Ik heb nu vier jaar een hormonaal implantaat, omdat ik mijn pil altijd vergat. Bovendien wou ik geen anticonceptie die ik niet voelde zitten en wou ik niets in de ‘regio onderbuik’. Ik weet dat het staafje er zit en terwijl weet ik dat het werkt. Er zijn heel wat voordelen: ik heb minder hoofdpijn en moet niet nadenken over mijn anticonceptie. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren amper bloedingen gehad en dus geen tampons of maandverband nodig. Het enige nadeel is dat ik soms dus wel een kleine bloeding heb en dat ik geen controle heb over wanneer dat juist voorkomt. Ik zou het zeker aanraden aan anderen, ik voel me er heel veilig mee en heb nooit last van mijn regels!” – Blondie89 (27)

Spiraaltje

“Drie jaar geleden koos ik voor het spiraaltje. Aanvankelijk deed het soms pijn. Mijn lichaam moest er echt aan wennen. Ik voelde een pijn in mijn linkerzijde en hoorde van andere vrouwen dat zij hier ook last van hadden. Velen van hen hebben het spiraaltje bijgevolg laten verwijderen. Ik heb echter doorgebeten en daar ben ik nu heel blij om! Eens je lichaam het gewoon is, voel je er niets meer van.” – Doorzettertje (48)

Anticonceptiepil

“Ik gebruik de pil, meerbepaald Deso 30. Ik gebruik hem al sinds mijn twaalfde (voor medische redenen), dus nu al 24 jaar. Sinds vier jaar neem ik om medische redenen de pil door, zonder stoppauzes. Ik heb voor deze pil gekozen op aanraden van mijn dokter. Ze zeggen dat je een verminderd libido krijgt van de pil, en dat van mij staat ver onder nul (lacht). Er is dus wel iets van waar! Voor de rest ben ik zeer tevreden over deze pil, maar ik zou hem natuurlijk enkel aanraden aan vrouwen die niet al te vergeetachtig zijn. Daar komen ongelukjes van! – Treesje (36)

Nuvaring

“Ik gebruik de Nuvaring nu zo’n vier jaar. Daarvoor gebruikte ik de pil. Omdat ik bij de pil last had van ‘depressieve moods’ raadde mijn dokter aan om de Nuvaring te proberen. Het grote voordeel is dat je minder kans hebt om je anticonceptie te vergeten. Je moet er namelijk maar tweemaal per maand aan denken: één keer bij het insteken en één keer bij het uithalen ervan. Ook handig wanneer ik op reis ga, want vroeger vergat ik mijn pil vaak wanneer ik op reis ging. Ik heb minder moodswings en minder pijnlijke maandstonden. Het enige nadeel voor mij persoonlijk is de kostprijs. Van sommigen hoor ik dat ze soms last hebben van infecties sinds ze de Nuvaring hebben, maar zelf heb ik hier echt nooit last van gehad. Ik zou het dus zeker aanraden aan andere meisjes, ik ben er enorm tevreden over!” – UnicornsAreReal (25)

Terugbetaling anticonceptie nodig? Wij voorzien een terugbetaling voor alle leden. Lees er alles over op http://www.devoorzorg.be/anticonceptie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *