“Dansen en mijn kantoorjob combineren is vaak pittig”
Job,  Talent

“Dansen en mijn kantoorjob combineren is vaak pittig”

Bediende by day, danser by night. Dat is het leven van Jordy Putzeys. Jordy danst al sinds hij 4 jaar is. In 2013 maakte hij indruk op heel Vlaanderen met zijn deelname aan ‘So You Think You Can Dance’ en vandaag de dag deelt hij het podium met Vlaamse artiesten zoals K3. En dat allemaal gecombineerd met zijn fulltime job bij het Contactcenter van De Voorzorg. Hoe hij dat allemaal combineert? Dat lees je hier.

Quick facts

Naam: Jordy Putzeys
Leeftijd: 24
Woonplaats: ‘Hotel mama’ in Kermt
Talent: dansen

Jordy, wanneer en hoe is de liefde voor het dansen ontstaan?

“Eigenlijk al heel vroeg. Toen ik 4 jaar was heeft mijn mama mij en mijn broer eens naar een gratis dansles gestuurd. Ik vond dat toen heel leuk en ben dat dan blijven doen!”

Heb je een dansopleiding gevolgd?

“Ja, op mijn 12de ben ik naar de kunsthumaniora in Brussel gegaan om een fulltime dansopleiding te volgen. Ik kreeg 18 uur dans en 18 uur algemene vakken per week. Mama zat in het begin natuurlijk thuis met een bang hartje, ik als 12-jarig manneke naar Brussel op internaat. Maar mijn ouders hebben mij altijd heel erg gesteund. Ik heb ook een jaar hogere studies gevolgd in de dansacademie in Nederland, maar het werd me te veel. Ik ben toen gestopt met mijn opleiding en ook volledig gestopt met dansen, 1 jaar lang.”

Wanneer is de dansmicrobe teruggekomen?

“In 2013 zag ik een reclamespotje van So You Think You Can Dance voorbijkomen. Toen begon het terug wat te kriebelen en heb ik mij ingeschreven met het idee ‘Ik geef het een kans’. Ik had een jaar niet gedanst en toen ineens werd ik er volledig terug ingesmeten. Ik was weer non-stop bezig met dans, dat was wel een hele omschakeling. Maar uiteindelijk ben ik blij dat ik het gedaan heb en is alles heel goed meegevallen.”

Heeft je deelname aan SYTYCD deuren voor je geopend?

“Ja, toch wel, televisie is een enorm groot medium. Je bereikt heel veel mensen. Je krijgt ineens veel naamsbekendheid waardoor scholen en artiesten sneller geneigd zijn om je te contacteren of je aan te nemen voor een opdracht. Ik werd vlak na mijn deelname ook vaak gevraagd om workshops en danslessen te geven of om danskampen mee te begeleiden. Het opende dus wel veel deuren, ja.”

Waar kunnen mensen je aan het werk zien?

“Momenteel ga ik op tournee met studio 100. Ik dans nu vooral voor K3, zowel in België als in Nederland. Daarnaast gaf ik dansles, maar daar ben ik nu even mee gestopt omdat het zo druk is en ik dan meer tijd zou hebben om me op het dansen zelf toe te spitsen.

Ik werk ook regelmatig choreografieën uit, vooral voor Vlaamse artiesten, maar ook voor evenementen. Dat zijn dan kleinere evenementen met een beperkt aantal dansers. De bokswedstrijden in Sint-Truiden, om een voorbeeld te geven.”

Hoeveel uur per week ben je bezig met dans?

“Gemiddeld zo’n 18 uur per week denk ik, maar het is moeilijk om daar een aantal uur op te plakken. Tijdens een showweekend zijn dat volledige dagen en loopt het aantal uren natuurlijk op.”

Je combineert het dansen met een kantoorjob. Lukt het om dat allemaal te combineren?

“Het is vaak heel pittig. Ik ga vaak na het werk rechtstreeks naar een repetitie of show. Na zo’n show of repetitie is het vaak al laat en de volgende dag moet ik er weer vroeg uit om te gaan werken. Een groot deel van mijn verlofdagen gaat ook naar opdrachten. Dit jaar neem ik voor het eerst een week vakantie, de vorige 3 jaar heb ik dat niet kunnen doen. De opdrachten stromen binnen en ik vind het moeilijk om opdrachten te weigeren. Langs de andere kant is het dansen een leuke afwisseling met mijn kantoorjob.”

Wat hoop je nog te bereiken in je verdere (dans)carrière?

“Ik denk vooral verdergaan zoals ik nu bezig ben, hoe het nu loopt is goed voor mij. Ik heb niet echt de ambitie om fulltime te gaan dansen. Dan zou ik echt actief op zoek moeten gaan naar dansopdrachten terwijl ik nu mijn contract heb bij De Voorzorg en de dansopdrachten extraatjes zijn. Zo heb ik ook een vast inkomen, dat geeft een zekere geruststelling.”

Heb je nog tips voor andere jongeren die hun talent willen ontwikkelen?

“Gewoon voor je droom blijven gaan, het is een cliché maar wel de waarheid. Soms denk ik: wat als ik toen niet 1 jaar gestopt was met dansen? Waar zou ik dan nu staan? Als je iets wilt, ga ervoor!”

Heb jij een talent waar je ons meer over wil vertellen? Stuur ons gerust een mailtje viainfo@oebs.be en wie weet interviewen wij jou de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *